Castelré

BOEK NU!

Ben je enthousiast geworden? Klik dan hier voor beschikbaarheid, prijzen en om te boeken!

Castelré is een mini-dorpje gelegen op ongeveer 10 km ten westen van Baarle-Nassau en een paar km van de Belgische, charmante dorpjes Hoogstraten, Minderhout en Wortel. Breda en Antwerpen zijn aantrekkelijke steden, voor wie behoefte heeft aan een dagje ertussen uit, op circa 25 km van Castelré.

Het gehuchtje wordt begrensd door het Merkske, een zijriviertje van de Mark, en omringd door akkers, grasland, bos- en heidegebieden. Er zijn veel onverharde zandwegen en paden waardoor het gebied heerlijk vertoeven is voor de natuurliefhebber!

De straat “ ‘t Groeske”  is de oudste kern van Castelré. Hier zijn geen winkels. Enkel rust, ruimte, oude boerderijen, een gemoedelijke sfeer en natuur.

Buitenverblijf Castel ligt midden in de natuur. Direct uit huis begint het laarzenpad van 3 tot 7 km, dat door de weilanden, stukken bos en langs de oever van t Merkske  loopt. Laarzenpad betekent dus ook: “laarzen aan!”

In de nabije omgeving van Castelré zijn er nog vele ongerepte natuurgebieden te vinden. Opvallend is de grote verscheidenheid aan vogels, wild en insecten. De meeste van deze gebieden zijn toegankelijk en vormen een prachtig wandel- en fietsparadijs! Wandel- en fiets(knooppunten)kaarten van deze gebieden liggen in het Buitenverblijf.

Het relatief kleine, historische centrum van Hoogstraten is op de fiets in een kwartier te bereiken. Er zijn een aantal kerken en kapelletjes te bezoeken en daarnaast zijn er winkels, restaurants en terrasjes in overvloed waardoor het een gezellige sfeer heeft.

Turnhout is, met 40.000 inwoners, hoofdstad van de Antwerpse Kempen en heeft, naast een gezellig winkelcentrum, vele historische, bezienswaardigheden als kerken, kapelletjes, oude huizen en een begijnhof.

Breda, op 20 minuten rijden van Castelré, is een sprankelende, historische stad met een sfeervol Brabants stadshart. Uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. Het rijke verleden (Nassaustad bij uitstek) en het bruisende heden gaan er naadloos in elkaar over.

De kunststad Antwerpen ligt op 20 minuten rijden van Castelré. Antwerpen heeft een groot aanbod aan musea, modezaken, historische kerken, beelden, theater, erfgoed & architectuur en restaurants.

Castelré is een prima uitvalsbasis voor een daguitstap naar Antwerpen of Breda maar ook voor Skidome Rucphen, de Efteling in Kaatsheuvel, Beekse Bergen in Tilburg, Bobbejaanland, de Kabouterberg in Kasterlee, het Suske en Wiske museum in Kalmthout, de Lilse Bergen of bijvoorbeeld de abdijen van Postel, Tongerlo en (West)Malle. Een dagje zwemmen of klimmen in recreatiedomein ‘de Mosten’ (op 3 km afstand) of in éen van de zwembaden in Zundert of Baarle Nassau behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Castelré zelf is ‘beroemd’ om de paarden melkerij, de theetuin Natuurlijk en om café in Holland, waar mensen uit alle windstreken in het weekend en/of na een wandeling in de Wortel kolonie, neerstrijken voor een pintje of een pannetje uitsmijter,

Met een aantal collega’s hebben we een team-building weekend gehad in Buitenverblijf Castel. De locatie en omgeving lenen zich hier perfect voor!
Arjan van Zwieten